Undermeny

Vår historia

sten_wasaoptik

1924 började Sten som lärling på Glasögonhuset, jobbade upp sej till försteman för att sedan pröva sina vingar i en egen butik på Vasaplatsen 3 1953.
Där blev han snabbt berömd i hela Göteborg för sin skicklighet och för sina fina glasögon. Främst charmade han kvinnorna, gamla som unga. Han lotsade dem snabbt och säkert fram till det bästa för dem. Hittade de inga glasögon de ville ha, så var det inte glasögonen det var fel på, det var Sten säker på.

1969 anställde han en mager yngling som hette Thomas Olsson. Thomas tog snabbt in alla Stens visdomsord, här fanns det en vilja att lära sej att tjäna pengar. Thomas charmade kvinnorna i bästa Utterbergstil, visserligen inte lika bra, men han hade ju åldern för sig.

1980 tog Thomas över firman och började att ta i. Problemet som dock växte, var att firman inte växte. De flesta andra butiker var betydligt större lokalmässigt. Wasa optik var nu Göteborgs minsta butik till ytan. Helt i Thomas Olssons stil skedde nu detta. Om man inte vill vara minst, då vill man vara störst. En annan egenhet Thomas har är: varför slita ihjäl sig när någon annan kan göra grovjobbet? Då tänkte Thomas på sin studiekamrat Janne. En begåvad, flitig optiker som var lagom lättlurad, trodde han. De startade då Wasa Optik På Vasaplatsen 7 1984 i en lokal som då var Göteborgs största. Eftersom den dessutom skulle vara den häftigaste fick den dessutom tillägget FACE LIFT.

2017 börjar det hända saker igen. Efter att ha spenderat mer än hälften av sina liv på Vasaplatsen kände Thomas och Janne att det var dags att börja trappa ner på arbetet. Utterberg skulle vända sig i graven om en kedja tog över, så istället vände de sig till Johan. Han började på Wasa Optik 2007, även han som en mager yngling och stormtrivdes från första stund. Efter 11 år på firman vet man hur den funkar och hur Thomas och Janne velat driva den. Så han fick förtroendet att driva firman vidare i samma anda.
För att göra en lång historia kort, Johan tar över butiken i februari 2017. Butiken drivs på samma sätt som den alltid gjort. Thomas och Janne fick även med i kontraktet att de skulle få vara kvar, men med lite generösare schema.

2020 i mars så bryter coronan ut. Då bestämmer sig det äldre gardet (Janne och Thomas) att trappa ner ordentligt. Thomas går hem i väntan på vaccinet och Janne kommer hit sporadiskt.

2021 bestämmer sig både Janne och Thomas att det får räcka efter att ha huserat på Vasaplatsen i ett halvt sekel.
Istället tar vi in nytt färskt blod i form av nyutexaminerade Kamilla i gänget. Härligt med nytt blod!
Vi har även tagit in en trevlig kille som heter Mikko som kommer hjälpa till i butiken och lotsa er fram till de absolut bästa bågarna.
Resterande Johan, Sussi, Malin och Mirko är kvar och ni hittar oss alla på plats på helgfria vardagar.

Fortfarande är det ingen annan optiker som letar lika flitigt efter nya och häftiga modeller som vi. Det kan ni själva förvissa er om när ni kommer in i butiken.

Stolta ägare mellan 1984-2017: